Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av erbjudanden och nyheter från Skrivskolan!

Fördelar med sökmotoroptimering – klättra högre på Google

blogg digtala verktyg seo Oct 09, 2024

När bläddrade du senast till sida två på Google för att hitta det du sökte? Kanske är det så länge sedan att du glömt. Det beror på att Google anpassar sina resultat så att just du snabbt hittar det du söker. Googles smarta sökmotor hjälper dig inte bara att hitta det du söker, den ger dig även möjlighet att bli hittad av andra som söker just det du erbjuder. Här listar vi tre fördelar med sökmotoroptimering och hur du använder det för att driva trafik till din hemsida.

 

Vad är SEO? 

Sökmotoroptimering innebär att du anpassar ditt innehåll för att hamna högt bland sökresultaten hos en sökmotor, exempelvis Google. För att skapa innehåll som rankar högt behöver du veta vilken din målgrupp är och vilka ord och fraser de googlar på. Hur du i text använder dessa nyckelord påverkar hur högt din webbplats hamnar vid en Google-sökning. Nyfiken på vad som händer inom SEO just nu? Läs mer här.

 

Tre fördelar med sökmotoroptimering

Här är tre fördelar med att optimera dina texter: 

1. Ökad synlighet på Google och trafik till din webbplats

Den genomsnittliga Google-användaren klickar oftast på något av de första resultaten och hittar snabbt det den söker. När du optimerar dina texter leder det till högre rankning bland sökresultaten, och därmed fler klick.

2. Kostnadseffektiv marknadsföring

Till skillnad från de betalda annonser som syns allra högst upp i sökresultatet betalar du inte för rankingen du får organiskt. Med väl valda och placerade nyckelord kan din webbplats få synlighet utan att du betalar för annonsplats. 

3. Målgruppsanpassning

SEO bygger på att optimera ditt innehåll efter nyckelord som specifika målgrupper söker efter.  Här kan du anpassa ditt innehåll så att det når ut till den målgrupp som är intresserad av det du erbjuder.  


Vill du klättra högre på Google med SEO? Gå vår kurs!

Räcker det alltså att ha med nyckelorden i texten för att den ska hamna på toppen av sökresultaten? Nja, det är mer komplicerat än så. Det handlar inte bara om att använda nyckelorden, utan också om hur du gör det. Det krävs lite tålamod och långsiktighet, men det är inte omöjligt. I vår digitala kurs lär dig grunderna i hur sökmotorer fungerar och hur du kan optimera ditt innehåll för en högre rankning bland sökresultaten. Se till att du inte hamnar på sida två hos Google. Läs mer och anmäl dig till kursen här.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.